Prodacapo Group förvärvar Bellis-Jones Hill

Prodacapo Group förvärvar Bellis-Jones Hill

Prodacapo Group förvärvar sin långvariga samarbetspartner i Storbritannien och stärker därmed sin position som systemleverantör inom Performance Management för hälso- och sjukvården.

Helsingfors/Stockholm – Prodacapo Group stärker sin position som europeisk systemleverantör inom Performance management för hälso- och sjukvården genom att förvärva brittiska Bellis-Jones Hill Ltd.

 

Prodacapo Group är Nordens ledande datasystemleverantör som har specialiserat sig på kostnadskalkylering och mätning av regionala prestationer och analyser, och Bellis-Jones Hill Ltd är ett expertföretag inom kostnadskalkylering för hälso- och sjukvård. Bellis-Jones Hill Ltd har varit återförsäljare av Prodacapo-programvaror i närmare 20 år. För närvarande har företaget cirka 40 NHS Trust-kunder inom hälso- och sjukvården.

 

Värdebaserad styrning av serviceproduktion 

I olika länder kommer leverantörer av hälso- och sjukvårdstjänster att övergå till en värdebaserad styrning av serviceproduktion (Value-Based Healthcare). Syftet är att fokusera på prestationer samt på hälsovinster som kan uppnås genom hälso- och sjukvårdsvårdstjänster (Outcomes). Värdet av serviceproduktion anses då utgöras av förhållandet mellan hälsovinsterna och de insatser som har använts för att uppnå hälsovinsterna. Även i Storbritannien kommer många NHS-tjänsteleverantörer att omorganisera verksamheten i riktning mot Value-Based Healthcare.

 

Prodacapo Group och dess samarbetspartner har som mål att erbjuda sina kunder ett överlägset programpaket för planering och styrning av värdebaserad serviceproduktion.

 

Ett förvärv i enlighet med Prodacapo Groups tillväxtstrategi 

Prodacapo Groups verksamhet i många europeiska länder erbjuder sina kunder en unik möjlighet att utbyta information och tillämpa best practise. Vid sidan av Norden och Storbritannien siktar Prodacapo Group också på en aktivt kontrollerad tillväxt på vissa fastställda marknader. 

 

”Engelska NHS-organisationer har mycket hög kompetens inom kostnadsberäkning av hälso- och sjukvårdstjänster. Vi är glada och stolta över att vi får intensifiera samarbetet med NHS-organisationer. Företagsförvärvet stärker ytterligare Prodacapo Groups förutsättningar att vara en av de mest betydande programleverantörerna i Europa. Vi är övertygade om att vår expansion gynnar alla våra kunder.

Kari Lappalainen, VD, Prodacapo Group Oy

 

”Efter vårt långa partnerskap är det naturligt att intensifiera samarbetet. Vi känner till Prodacapo-programkoncepten och värdesätter konceptens smidiga funktionslogik och stödet för avancerade analyser. Genom nya regionala Prodacapo-koncept kan vi dessutom erbjuda svar på våra kunders ökade intresse för Value-Based Healthcare”

Philip Garland, VD, Bellis-Jones Hill Ltd

 

För mer information:

För mer information om Prodacapo Groups förvärv av brittiska Bellis-Jones Hill, kontakta gärna: 

 

Ari Kolehmainen, VD, FCG Finnish Consulting Group Oy

ari.kolehmainen@fcg.fi, tel. +358 44 704 6252

 

Kari Lappalainen, VD, Prodacapo Group Oy

kari.lappalainen@prodacapo.com, tel. +358 40 805 675

 

Philip Garland, VD, Bellis-Jones Hill Ltd

Phil.Garland@bellisjoneshill.com, tel. +44 798 513 5895

 

Rickard Moestam, VD, Prodacapo Sweden

rickard.moestam@prodacapo.com, tel. +46 70 698 2502

 

Roar Brenden, VD, Prodacapo Norway

roar.brenden@prodacapo.com, tel. +47 924 67 822